20 Απριλίου 2024

Related Articles

One Comment

  1. 1

    aris

    Όλα τα «τάλαρα» που έλεε και ο νόνος μου είναι το άρθρο σου κ. Συρμή!!
    Το Πάσχα βρέθηκα καλεσμένος σε φίλους στη περιοχή Ναυπλίου και πήρα και τον αέρα μου που λένε.
    Έδεκει που γύρναε στον αυτόματο ο οβελίας, (όλα στον αυτόματο πλάκα – πλάκα τα έχει τοποθετήσει ο νεοέλληνας), πίναμε και φιλοσοφούσαμε από πότα ψήνανε στη σούβλα το Πάσχα στη περιοχή.
    Έμαθα λοιπόνε ότι πριν 40 χρόνια δεν έψηνε κανένας. Ούτε και στο νησί θυμάμαι να ψήναμε, άντε να το ρίχναμε στο φούρνο, άρα ποιο έθιμο και τρίχες κατσαρές?
    Δε το έχω και πολυψάξει βέβαια…
    Μετά φτιαγμένοι οινοπνευματικώς κάπως, πιάσαμε τα εκεί τοπικά προεκλογικού ενδιαφέροντος.
    Ρε παιδιά αυτοί είναι Άγιοι εκεί πέρα. Ανούσια πράγματα άκουγα και εσκέφτηκα να τονώσω λίγο τα πράγματα γιατί ένοιωσα τα μάτια μου να κλείνουνε που έλεε κι ο νόνος μου.
    Άρχισα λοιπόνε την ιστορία της επισκευής του Δημαρχείου. Όταν έφτασα στο τέλος ο ένας πνίγηκε με το κρασί του, οι άλλοι ψοφήσανε στο γέλιο και αφού συνήρθανε μου λένε: Ορέ δεν κόβεις τις μακακίες, καλή η πλάκα αλλά το παρασαλτάρισες το πράμα.
    Αφού τσου είπα και για το κληροδότημα και έμπλεξα και τσού γειτόνους με τη δωρεά Βεργωτή για τη μονάδα εντατικής και τον επιτάφιο που πετάξανε στα χωράφια οι Θηνιάτες τότε με πιστέψανε και μου λέανε πες κι΄άλλα! Έ ήμουνα και λίγο πιωμένος «εξεβρακώθηκα» που λένε.
    Το απόβραδο μετά το καφεδάκι άρχισα τσι γνωστές αμπελοφιλοσοφίες μου.
    Ρε λέω κοίτα τι γέλιο ρίξανε οι άλλοι! Άμα πλερώνανε να πάνε στο θέατρο θα γελάανε τόσο? Μπας και θα πρέπει να διαφημιστούμε, να έρχεται ο κόσμος να σκάει στα γέλια, να γεμίζουν και τα μαγαζιά και να μην έχουμε ανάγκη κανένανε?
    Μη το γελάτε, προπολεμικά όλος ο καλός κόσμος τση Πάτρας επέρναε εδώ για να κάμει και να δει ωραίο καρναβάλι και Πρωτοχρονιά (έτσι μου έλεε κάποτε ο συγχωρεμένος τώρα διευθυντής τση εφημερίδας Πελοπόνησσος). Τσου μάθαμε λοιπόνε τα κόλπα και τώρα περνάμε εμείς απέναντι. Αυτό να μας γίνει μάθημα να μη τη ξαναπάθουμε να κρατήσουμε «στεγανά» που λένε.
    Και για τσου θεοσεβούμενους έχουμε!
    Θα τσου πηαίνουμε έδεκει στη Σάμο να ανάβουνε κερί σε κειούς τσου Άγιους Πουνέντες (καλά τσου είπα?), και κερί λιτράρικο να αφήνει και κάνα φράγκο!
    Μετά θα τσου πουλάμε και κάνα παίδι ασημένιο για φυλαχτό, θα αναπτυχθεί η αργυροχρυσοχοΐα και ιδρύουμε και ένα αντίστοιχο τμήμα Τ.Ε.Ι. στο Βαθύ με την άδεια τση αστυνομίας αφού δικιά μας ιδέα θα είναι!
    Έτσι λύνονται τα προβλήματα, τι τσου θέλουμε τσού πολιτικούς και τσι εκλογές?
    Αγαπητέ μου κ Συρμή και με το συμπάθιο, ποιους προσπαθείς αλήθεια να πείσεις, ή να πληροφορήσεις?
    Ένα νησάκι είμαστε, μια τόση δα μικρή κοινωνία που όλοι γνωρίζουνε ακόμα και τι ώρα κάνει μπούρι του ο καθένας μας, ανώφελη και μάλλον περιτή η προσπάθεια πιστεύω.
    Και ένα άλλο πιστεύω:
    Στην ουσία δε μας αρέσουν οι εκλογές, αλλά η χαρά ορισμένου σημείου του σώματός μας εκ των αποτελεσμάτων!!
    Μακάρι για όλους μας να είμαι λάθος.
    Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, εκτός αν κάποιοι ματαθέλουν εκλογές. Χα χα χα.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.