25 Απριλίου 2024

Related Articles

2 Comments

  1. 1

    aris

    Είναι γεγονός ότι μερικά πράγματα φαίνονται πολύ απλά και εύκολα κ Τραγάλου.
    Φαίνονται όμως απλά αλλά δεν είναι, γιατί η πραγματικότητα κρύβεται πίσω από διάφορα «παραβάν» που τελική κατάληξη έχουν το παραβάν του Μεγάλου Αδελφού που δυστυχώς οι περισσότεροι για ευνόητους λόγους κάνουν κοκοκό σαν να μην υπάρχει.
    Όταν θα αρχίσουν οι ιερές εξετάσεις σα το Μεσαίωνα να δούμε τι θα γίνει. Ήδη λες ότι η γη είναι στρογγυλή και κάνουν όλοι το χαζό. Σε λίγο που θα αναγκάζονται τα κράτη να λέμε ένα – ένα ότι είναι και τρίγωνη να δούμε πως θα γλυτώνουμε.
    Ας το αναλύσουμε όπως απλά αλλά σαφώς.
    Έχω ένα φίλο θεόκουρλο. Πριν αρκετά χρόνια εργάζονταν σε μια μεγάλη επιχείρηση με σωματείο εργαζομένων 21 άτομα (η γνωστή κομπίνα σωματείου σφραγίδα), τα πάντα νόμιμα!
    Τη σύμβαση εργασίας που υπέγραφες (ατομική πάντα) ούτε καν προλάβαινες να τη διαβάσεις όχι να πάρεις αντίγραφο!
    Απίστευτο φαίνεται έτσι?
    Πολλά τα προβλήματα λοιπόν και κατορθώνει μέσα σε 1-2 χρόνια να συσπειρώσει τον κόσμο και με δύο απανωτές επιτυχημένες απεργίες να κερδίσει δύο – τρία επιδόματα, επιστροφή καμιά δεκαπενταριά απολυμένων και βάζει στο τραπέζι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή γενικής συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στην επιχείρηση. Και το σπουδαιότερο με την έννοια ότι δεν γνωρίζω αν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Δεκαπέντε μέρες απεργίας πληρωμένες σαν δεδουλευμένες και με τα ένσημα απίκου!!
    Η συνέχεια: Σε 5 μήνες η σύμβαση υπεγράφη με άλλον πρόεδρο όμως διότι ο ίδιος κυνηγημένος και λασπολογημένος από κόμματα, τοπικές εφημερίδες, προδομένος από συνεργάτες, ομοσπονδίες και μη το συνεχίζω πάρα κάτω, βρέθηκε με τη πλάτη στο τοίχο. Ψάχτε σε ποια μεγάλη επιχείρηση δεν έχει διεκδικηθεί τίποτα εδώ και 25 χρόνια περίπου και θα δείτε αν λέω αλήθεια, ή όχι.
    Αν τώρα συνδέσετε την λογική της απορίας σας με την πάρα πάνω ιστοριούλα θα καταλάβετε πόσο απλά είναι τα πράγματα όταν όλα δουλεύουν σωστά και πόσο εύκολα χύνεται η καρδάρα με το γάλα και μένεις νηστικός.
    Και να το απλουστέψουμε ακόμα περισσότερο:
    Ο χαρτοπαίκτης πριν παίξει «χοντρό» παιχνίδι πρέπει να βάζει σαν αρχή ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη, αλλιώς θα είναι πάντα χαμένος όσο ικανός και να είναι.
    Έτσι τα απλά γίνονται δύσκολα αγαπητή μου!!
    Άλλη απορία?
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply
  2. 2

    aris

    Ο «δαίμων» του διαδικτύου έφαγε κάποιες λέξεις, επειδή είναι σημαντικές να διορθώσω την αντίστοιχη πρόταση στο άρθρο ως ακολούθως:
    – Ο χαρτοπαίκτης πριν παίξει «χοντρό» παιχνίδι πρέπει να βάζει σαν αρχή ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη, αλλιώς θα είναι πάντα χαμένος όσο ικανός και να είναι. –

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.