Το ερώτημα που γεννιέται αυτόματα: “Τελικά τα πρόσωπα είναι το δίλημμα;”.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, μεταξύ άλλων, θα αποφασίσουμε ποιος θα επουλώσει τις πληγές της πεντάχρονης καταστροφικής πολιτικής που μας οδήγησε στον αργό θάνατο. Θα αποφασίσουμε ποιος θα διαπραγματευθεί την απομείωση του χρέους. Θα εκλέξουμε αυτόν που θα σταθεί απέναντι στη διαφθορά και την διαπλοκή.

Ταυτόχρονα στις 20 Σεπτεμβρίου θα εκλέξουμε αυτόν που θα μας οδηγήσει στην ενωμένη Ευρώπη όπως αυτή που οραματίζονται οι λαοί και όχι όπως τη θέλουν επιτακτικά τα γνωστά μη εκλεγμένα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας.

Το νέο δεν μπορούν να το φέρουν οι παλιοί. Γιατί σε όλο τον κόσμο τον φόνο δεν μπορεί και δεν γίνεται να τον εξιχνιάσει ο δολοφόνος.

Αυτό το νέο, στη σημερινή πολιτική κατάσταση, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό όχι γιατί το διατυμπανίζει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί η ίδια η κοινωνία το αναγνωρίζει στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος μιλάει με την κοινωνία το ξέρει.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.

Η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων που θέλουν μια διαφορετική Ευρώπη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα αναγνωρίζουν τη δυνατότητα και την εμπιστοσύνη να χτίσει μαζί τους μια διαφορετική ευρωπαϊκή κοινωνία.

Στο βασικό ερώτημα λοιπόν που γεννάται, αν τελικά τα πρόσωπα είναι το δίλημμα, η απάντηση είναι: Στην περίπτωσή μας, ναι!

Αν φυσικά αφομοιώνουν το μήνυμα που εκπέμπει η κοινωνία.