24 Απριλίου 2024

Related Articles

One Comment

  1. 1

    aris

    Ένα δύσκολο θέμα αυτό με τους αγρότες. Άσε που μπορεί να είναι και κόλπο γενικώς λόγω διαπραγμάτευσης και αυτό είναι ακόμα χειρότερο γιατί οδηγούνται χωρίς να ξέρουν που.
    Αρχικά να πω ότι και ο πατέρας μου πριν γίνει ναυτικός αγρότης ήτανε για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
    Με τον Έλληνα αγρότη και το κράτος μας υπάρχει μια σχέση όπως, η κότα κάνει το αυγό, ή το αυγό την κότα?
    Τι σημαίνει αγρότης κατά το Ελληνικό κράτος και τί κατά αυτόν που γράφεται στα χαρτιά αγρότης?
    Ποιος έμαθε στον αγρότη ότι στην ουσία το επάγγελμα « Έλληνας αγρότης» και ό,τι απολαβές παλιά αυτό συνεπαγόταν, κατά 70% ήταν στα «χαρτιά», μόνο και μόνο για να βοηθηθεί η επαρχία και να ξεκινήσει μια προσπάθεια αγροτικής ανάπτυξης?
    Πότε το κράτος βοήθησε τον τότε αγρότη με γνώσεις ώστε να γίνει επαγγελματίας αγρότης? Ποτέ!!
    Τρείς ελιές και δυο κατσίκες ήταν συντάξιμο επάγγελμα για κάθε επαρχιώτη Έλληνα?
    Φυσικά θα μου πει κάποιος αφού μέχρι πριν από λίγο πλήρωνα και τόσο τα εκατό στον ΟΓΑ εγώ ο ιδιωτικός υπάλληλος… Κανονικά και εγώ θα έπρεπε να απαιτώ και κάνα δυό κιλά γάλα το μήνα από τσι κατσίκες του, μέγα λάθος! Χα χα χα.
    Μου λέει φίλος που πήγε γαμπρός στη Αργολίδα εκεί κατά το 1985: Ρε φίλε πήγα στο χωριό και τρελάθηκα, τις γιορτές παιζόταν στα καφενεία εκατομμύρια! Τα «σκυλάδικα» στο Ναύπλιο ήτανε σα τα περίπτερα. Παλιά είχε ένα τετραγωνάκι προκυμαία και έδεκει πάρκαρα με την άνεσή μου και μέσα σε 6 -7 χρόνια ένα πάρκιν 30 φορές μεγαλύτερο δεν είχε θέση να παρκάρεις. Από πού όλο αυτό το χρήμα?
    Στο χωριό με τα «εκατομμύρια» πάω τώρα και κερνάω γιατί δεν υπάρχει μία ούτε για ένα ποτήρι κρασί μου λέει! Ποιος φταίει γι΄αυτό?
    Πότε οργάνωσε το κράτος την αγροτική ανάπτυξη? Ποτέ! Γιατί?
    Πότε ο αγρότης οργανώθηκε σε πραγματικούς συνεταιρισμούς? Ποτέ! Γιατί? Εδώ υπάρχει απάντηση, γιατί ήταν κουτοπόνηρος και άρα μαλάκας!
    Πόσες φορές πέρναγε εν γνώσει όλων το φορτηγό από την πλάστιγγα για να μετρηθεί το βάρος και να υπολογισθεί το επίδομα καταστροφής σοδειάς? Στα πορτοκάλια τουλάχιστο δέκα, λόγω τιμής μου λέει!
    Πήρανε τις αποζημιώσεις για να αλλάξουν καλλιέργειες και αγοράσανε «μερσέντες» φίλε μου λέει και εγώ είχα ένα «σκόντα».
    Και τώρα που τα κουβεντιάζουμε όλα αυτά τη νύφη ποιος την πληρώνει?
    Αυτοί που ίσως αναγκάστηκαν να δουν και να πούν τα σύκα μόνο σύκα και τη σκάφη μόνο σκάφη.
    Το μαζί τα φάγαμε σε κάποιους δεν άρεσε αλλά εκτός τους δικαιολογημένους λόγω μακακίας που άλλωστε εκεί και το δικαστήριο κάνει πίσω, οι άλλοι ας το βουλώσουνε γιατί άμα αρχίσουνε να φωνάζουνε και οι άλλοι αυτοί δηλαδή που ακούνε τί γίνονταν και μαθαίνουν πόσο μαλάκες πιάστηκαν θα γένει τση πουτ@νας το κάγκελο. Και αυτό τούτη τη στιγμή θα είναι η πλήρης καταστροφή.
    Θα έρθει και ο κατάλληλος καιρός όμως …
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.