27 Απριλίου 2024

Related Articles

One Comment

  1. 1

    aris

    «Η επαρχία είναι στον αυτόματο πιλότο εδώ και δεκαετίες».

    Κατανοώ τι θέλει να πει ο γράφων και για να είμαι πιο αντικειμενικός θα έλεγα μακάρι να ήταν απλά έστω στον «αυτόματο», μόνο που ο αυτόματος είναι ελεγχόμενος από την κατασκευάστρια και δουλεύει μόνο για πάρτη της με στόχο, να πέσει το καράβι έξω.
    «Η χώρα δεν χρειάζεται καμία επανίδρυση, αλλά μιά επιδημία αλήθειας, μιά απλή αναλογική και τον υπέρτατο φόρο στο 10%. Και να πάψουν οι νεκροί και οι φυτευτοί των εκλογικών καταλόγων να είναι μονίμως το πρώτο κόμμα.».
    Και το πάρα πάνω έχει μια λογική πλήν όμως για να μπορεί να αποφέρει καρπούς θα πρέπει το παρακάτω,
    [Το ιδεώδες θα ήταν να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που παίζουν στα δάχτυλα τα νούμερα από το ένα ως το δέκα, διότι το παρακάναμε με το «ένα κι ένα κάνουν δύο»], να μην είναι το ιδεώδες αλλά το αναγκαίο!
    Και έβγαλες φίλε μου τους φυτευτούς και τους νεκρούς από τους εκλογικούς καταλόγους έχεις δει, ή γνωρίσει πολλούς που να γνωρίζουν το τι σημαίνει διεθνής πολιτική και τακτική, πρόθυμους να αναλάβουν τις ευθύνες απεγκλωβισμού από τα γρανάζια αυτού του ατέρμονα που βρίσκεται η χώρα?
    Απλούς μούτσους βρίσκεις ευτυχισμένους και αισιόδοξους να κρατήσουν το τιμόνι μόνο που τους κόβεται η αισιοδοξία όταν καταλάβουν ότι δεν μπορούν να διαβάσουν τους χάρτες γιατί πρέπει να γνωρίζουν εκτός των άλλων και κωδικούς.
    Λύση θα μου πείς έχεις μετά τις αναφερόμενες μακακίες σου?
    Δυστυχώς όχι!
    Τουλάχιστο όμως δε έχω φτάσει να βλέπω οφθαλμαπάτες σα χαμένος στο πέλαο χωρίς νερό, γιατί όποιος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο είναι θεωρητικά και πραχτικά νεκρός!
    Έχω μια ελπίδα μπας και βρέξει οπότε αφού θα ξεχωρίζω την οφθαλμαπάτη από την πραγματικότητα θα μαζέψω νερό και θα πιώ, διαφορετικά όλο με αέρα κοπανιστώ θα ξεδιψάω.
    Λίγο αστείο θα φαίνεται αλλά είμαι πλέον της άποψης ότι μόνο μια βροχή θα μας σώσει.
    Μόνο που λίγα είναι τα σύννεφα…
    Αύγουστος μπήκε, ξέρει κανείς να διαβάζει τα μερομήνια???

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
    Υ.Γ.
    Κουβέντιαζα λοιπόνε με έναν φίλο που δούλευε στα ΕΛΠΕ (Δημόσια επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου).
    Κερδοφόρα επιχείρηση χωρίς προβλήματα κατά το 1993 ήταν έτοιμη να πουληθεί σε Κορεάτες (επί Μητσοτάκη). Έγινε ένας τσαμπουκάς από το προσωπικό και ματαιώθηκε το σχέδιο. Το 2005 σε ένα τραπέζι γνωριμίας που παραβρέθηκε με το νέο πρόεδρο τότε κ Χριστοδούλου (κάποτε υπ. Οικονομικών), έπεσε φάτσα μπάτσα πρόταση ανάγκης μείωσης μισθών. Το κόστος διύλισης υπ΄όψη επηρεάζει ελάχιστα τη λιανική τιμή των προϊόντων. Προς τί η μείωση μισθών? Γίνεται και εκεί ένας τσαμπουκάς και το θέμα παγώνει. Ακολούθως μεταβιβάζεται ένα ποσοστό με προκλητικούς για την κοινή λογική όρους στον όμιλο Λάτση βάλε και ένα 20% εισαγωγή στο χρηματιστήριο επί Σημίτη, παραμένει στο κράτος ένα 35% που βρίσκεται στον ειδικό λογαριασμό των Βρυξελών για την εξόφληση των δανείων.
    Δηλαδή η πιο κερδοφόρα επιχείρηση της Ελλάδας χάθηκε συν και τις μειώσεις μισθών που επακολούθησαν (χρήμα που θα έρεε στην αγορά).
    Κάποια εξήγηση μπορεί να δώσει κάποιος?
    Δεν είναι η Ελληνική επαρχία που φταίει μόνο λοιπόν.
    Απλά οδηγούμαστε συστηματικά με σκυλοτράγουδα και « λουλουδούδες» στο απόλυτο μηδέν της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας εδώ και χρόνια!!
    Καταλήγω λοιπόν και εγώ στο συμπέρασμα:
    [Το ιδεώδες θα ήταν να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που παίζουν στα δάχτυλα τα νούμερα από το ένα ως το δέκα, διότι το παρακάναμε με το «ένα κι ένα κάνουν δύο»],
    Αφού αλλάξω βέβαια τη λέξη ιδεώδες με την λέξη αναγκαίον.
    Πώς όμως να γίνει αυτό όταν κανείς υπεύθυνος δεν το επιδιώκει ???
    Η μόνη ελπίδα είναι η μεγάλη αύξηση των απανταχού ζωοφίλων μια και πλέον ζώα καταντήσαμε.
    Πολλές φορές έχω διερωτηθεί ποιός είναι το αφεντικό όταν πάει κανείς βόλτα το σκυλάκι για τσίσα, αυτός που κρατάει το λουρί, ή ο σκύλος?
    Κάπου σα λαός έχουμε μπερδέψει βασικές έννοιες δε νομίζετε??
    Οπότε μπαρμπούτσαλα μέλλον…
    Παρά ταύτα θα ευχηθώ καλό μας μήνα και ότι βγάλει και αυτός.
    aris

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.