26 Απριλίου 2024

Related Articles

One Comment

  1. 1

    aris

    Από δική μου εμπειρία θα έλεγα ότι το άρθρο είναι σωστό μόνο αν ο γονέας είναι σε θέση να καταλάβει τι δουλειά κάνει ακριβώς ο οποιοσδήποτε καθηγητής, ή δάσκαλος.
    Γιατί ο συγκεκριμένος καθηγητής που αρθρογραφεί μπορεί να είναι άμεμπτος, αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου δυστυχώς.
    Εγώ προσωπικά δεν έκανα μαθηματικά καθόλου στη Β΄ Γυμνασίου λόγω μακάκα καθηγητή, μα και μετά την γυναίκα μου την πέρασαν για χήρα επειδή εκτός από μια φορά που πήγα στο Δημοτικό και έδωσα συγχαρητήρια σε ένα «μάγκα» δάσκαλο, δεν πάτησα ποτέ στα επόμενα σχολεία γιατί θα γινόμουνα κομμάτια με καθηγητές του κ@λου.
    Δυστυχώς διδάσκαλοι συνήθως γίνονται κάποιοι όχι γιατί τους αρέσει, αλλά γιατί εκεί τους έριξε η «μοίρα» των μορίων των Πανελλαδικών.
    Λείπει δηλαδή το ενδιαφέρον και η επαγγελματική συνείδηση.
    Άσε που λείπει πολλές φορές και η λογική να μπορεί να μεταδώσει κάποιος κάτι «πιασάρικα» και τελματώνει σε μια «φαύλα» θεωρία.
    Αν όμως και ο γονέας είναι παρλαπίπας κάνει ΠΑΝΤΑ μεγάλη ζημιά.
    Αυτό που κατάλαβα σχετικά πρόσφατα, είναι ότι πολλοί καθηγητές θεωρούσαν δεδομένη τη βοήθεια στους μαθητές, είτε μέσω φροντιστηρίου, είτε μέσω «ιδιαίτερων» στη ζούλα για την κονόμα!
    Δεν υπάρχει άσπρο – μαύρο λοιπόν στο θέμα αυτό, είναι όλα σχετικά και αυτό είναι ό,τι πιο απαράδεκτο μπορεί να συμβαίνει.
    Έτσι για πλάκα θα αναφέρω το εξής:
    Στην πρώτη Γυμνασίου πάει να πάρει βαθμούς του γιού η γυναίκα και έρχεται κλαμένη.
    Μαθηματικά της είπανε κουμπούρας.
    Ένα χρόνο πριν στο Δημοτικό πέταε!
    Τον πιάνω και σε έξι γεμάτες ώρες (αφαιρούμε τα διαλλείματα), είχαμε βγάλει τη ύλη δύο τριμήνων, πριν ένα πρόχειρο διαγώνισμα.
    Αποτέλεσμα, να έρθει λίγες μέρες μετά ο πιτσιρικάς και να μας πεί ότι του είπε ο μαθηματικός να μας πει ότι διαπρέπει. Έτσι όπως το ακούτε!
    Και αν εγώ ήμουνα άσχετος?
    Επίσης κάτι που θα πρέπει να προσέχουν οι νέοι δάσκαλοι και καθηγητές είναι η καλή σχέση που πρέπει να απαπτύσουν με τα παιδιά, κάτι που δεν ίσχυε και τόσο πιο παλιά γιατί έχουν αλλάξει πολλά από εκείνες τις εποχές.
    Αυτά αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί και κατακαημένοι μου γονείς.
    (Και άμα αλλάξει τίποτις γράφτε μου).

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.