04 Μαΐου 2024

Related Articles

3 Comments

  1. 1

    aris

    Στο σχόλιό σου για τη βρωμιά των πετρελαίων στην περιοχή μας φίλε Δουδουμανιά θα ξεκινήσω πρώτα από την κοινωνική δικαιοσύνη και την φιλοσοφημένη άποψη του νόνου σου:
    “έχεις δίκιο άγγονα [εγγόνι] χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη η ανθρωπότητα θα αυτοκαταστραφεί”.
    Εδώ εγώ θα είμαι πιο αισιόδοξος.
    Παίρνοντας τις πιθανότητες πάντα, γιατί με την διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας και την εκμηδένιση αρκετά του χρόνου μια «στραβή» δεν είναι απίθανη, θα υπάρχει πάντα η φοβέρα του όλεθρου που θα φυλάει τα έρημα, παλιό γνωμικό και αυτό.
    Η κοινωνική δικαιοσύνη και αδικία είναι δυό αντίπαλες καταστάσεις που μέχρι τώρα διαχρονικά αναγεννώνται από την τέφρα τους.
    Ούτε καν ισορροπίες δεν μπόρεσαν να υπάρξουν!
    Εδώ ο Χριστός κατά τας γραφάς προέταξε το γνωστό, «τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα του Θεού στο Θεό» και όμως στο Σταυρό οδηγήθηκε.
    Αυτό θα εξαλειφτεί μόνο με επέμβαση επί των ανθρώπινων γονιδίων…(γνώμη μου πάντα).

    Για τα πετρέλαια στο Ιόνιο τώρα:
    Να αποφύγουμε τις εξορύξεις αν αποφασίστηκε ο χρόνος εξόρυξης (από τα διεθνή αρπαχτικά), πράγμα αδύνατο.
    Θα μπορούσαμε όμως μια και ήταν γνωστό από παλιά αυτό, να προπαγανδίσουμε πάνω σε θέματα που ο κόσμος «τσιμπάει» ακόμα, όπως παράδειγμα προασπιζόμενοι την πατρίδα του θρυλικού Οδυσσέα, την τυχόν οικολογική καταστροφή του κλειστού Πατραϊκού κόλπου και άλλα.
    Μια καμπάνια με την εικόνα του Οδυσσέα να παλεύει με τη Σκύλα και τη Χάρυβδη εν είδει δύο πλωτών εξεδρών εξόρυξης με τους πυρσούς και τα φουγάρα τους και την πετρελαιωμένη γύρω θάλασσα ή κάτι αντίστοιχο, έχω την εντύπωση ότι δεν θα πέρναγε απαρατήρητη από τον «πολιτισμένο» κόσμο και έμμεσα από το άλλο διεθνές εμπορικό προϊόν τον τουρισμό.
    Τουλάχιστον για το κοντινό περιβάλλον της Ιθάκης πιστεύω ότι θα δημιουργούσαμε καινούριους «Φιλέλληνες» ανά την υδρόγειο.
    Συμφεροντολογικό αυτό κάπως αλλά να μη ξεχνάμε και το άλλο γνωμικό, δυοίν κακοίν προκειμένοιν, το μη χείρον βέλτιον. (Μεταξύ δύο κακών, το λιγότερο κακό είναι προτιμότερο).
    Και έχουμε ήδη αργήσει!!
    Έπειτα ορέ μου έχει κάτσει στο μυαλό και μια σκέψη:
    Μπας και όλη αυτή η αδιαφορία για την ταυτοποίηση της Ομηρικής Ιθάκης έχει πολύ μακριά συμφεροντολογικά πλοκάμια και εμείς κοιμόμασταν ολόρτοι ???
    Ποιός θα τόλμαγε δηλαδή να μπαρουτιάσει με πετρέλαια τη πατρίδα του Οδυσσέα?

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply
  2. 2

    konstantinos ntokos

    Αυτό το “Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ” είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των βρώμικων σχέσεων μεταξύ εξουσιών και θρησκειών. Εκτός κι αν ο θεός αναγνώριζε το μεγαλείο του Καίσαρα φίλε aris…χαχαχα

    Reply
  3. 3

    aris

    Προς άρση κάθε παρεξήγησης:
    Στην προκειμένη περίπτωση την συγκεκριμένη φράση τη χρησιμοποίησα φίλε Κωνσταντίνε όχι ως προς το Θείον αλλά ως προς την φιλοσοφία ζωής του Χριστιανισμού, που πολύ απέχει από τη σημερινή τοιαύτη. Φιλοσοφία που πολύ απείχε και από την του Καίσαρα φυσικά.
    Αν από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει το μπέρδεμα όχι του αιώνα αλλά μάλλον των χιλιετηρίδων για ευνόητους λόγους, δεν φταίω μόνο εγώ και εσύ.
    Το αξιόλογο είναι ότι μετά από 2000 χρόνια βρισκόμαστε στα ίδια προβλήματα ζωής πάνω σε αυτό τον πλανήτη για να μη πω και χειρότερα.
    Άρα με ποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει στη πράξη κάτι?
    Με την παιδεία θα μου απαντήσεις ίσως.
    Και από ποιους θα τη λάβει το σύνολο?
    Από τους θεωρητικά πεπαιδευμένους και πρακτικά είτε ασυνείδητα, είτε ενσυνείδητα τίποτα ???
    Νάταε τα γονίδια ή όπως αλλιώς τα ονομάσει κανείς.

    Τώρα ακούω τη διαφήμιση τση «Ελληνικής Αλόης» από αυτό το μακάκα το Κρητικό υποτίθεται και αναγουλιάζω χα χα.
    Δεν είναι άσχετο με τα προηγούμενα αν και φαίνεται έτσι. Το επίπεδο και ο τρόπος της διαφήμισης συνήθως είναι επιλεγμένο και αντιπροσωπεύει τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται, γιατί αλλιώς γίνεται δυσφήμιση.
    Άρα βράστα…

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.