03 Μαΐου 2024

Related Articles

One Comment

  1. 1

    aris

    Η συλλογικότητα άρχισε να πρωτοεμφανίζεται στο ζωικό βασίλειο από την ανάγκη αντιμετώπισης κινδύνων επιβίωσης.
    Ο άνθρωπος την εξέλιξε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο ώστε να καλύπτει και άλλους τομείς. φτάνοντας κάποτε σε ικανά επίπεδα ποιότητας ζωής (ανάλογα με την χρονολογική περίοδο).
    Σε αυτό το σημείο επιτυχίας όμως οι ανθρώπινες κοινωνίες ηρεμούσαν και άφηναν περιθώρια εκμετάλλευσης από κάποιους που είχαν το «διάολο» μέσα τους που δεν είναι το 2% αλλά πολύ περισσότεροι, άσχετα αν οι συγκυρίες ή το μυαλό τους δεν τους άφησαν να ενταχθούν στο μικρό αυτό ποσοστό και μένουν να το λιμπίζονται.
    Έτσι οι κοινωνική δικαιοσύνη καταστρέφονταν αλλά η απληστία και το καβάλημα του καλαμιού του 2% οδηγούσε πάλε στην συλλογικότητα των αδικημένων και την επικράτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και ούτω καθεξής.
    Δυστυχώς αυτός ο ατέρμονας υπάρχει για χιλιετίες στις ανθρώπινες κοινωνίες.
    Εγώ αυτό έχω καταλάβει γι΄ αυτό μίλησα για γονίδια.

    Τώρα για την αντίδραση στις εξορύξεις δεν κοροϊδεύω, αν και ο τρόπος φαίνεται κάπως απλοϊκός νομίζω ότι έχει αρκετές πιθανότητες να αποδώσει κέρδη και φυσικά όπως λες υπάρχουν και άλλες.

    Για τα πρόσωπα που αναφέρεις είσαι σωστός νομίζω, αν και λογικό θα ήταν να συμμετείχε και η Κεφαλονιά μόνο που δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ώστε να τα εμπιστευτώ. Πολίτες σκέτοι όμως (σύλλογοι, κλπ.) πιστεύω ότι υπάρχουν.
    Αν αδικώ κάποιον ή κάποιους ας με συγχωρέσουν.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.