29 Απριλίου 2024

Related Articles

One Comment

  1. 1

    aris

    Λοιπόν φίλε πες μου για ψάρια, αλλά από λάχανα δεν έχω ιδέα.
    Λάχανα λέγουνται, το “χόρτα” είναι των προσποιούμενων τους πρωτευουσιάνους.
    Εδώ στα νησιά μας αυτά τα αγριολάχανα που μαζεύανε οι παλιοί ήτανε πικρά ρε γαμώτο, ήτανε και ταγκό το λάδι από τα οξέα, σα σκατά με το συμπάθιο ήτανε. Το μόνο ευχάριστο ήταν η συνοδεία με κάνα κομμάτι σκρούμπο, ή σαρδέλες, άντε και καπνιστό (σκουράτζο για τσου παλιότερους).
    Αλλού που τρώω είναι γλυκά και πεντανόστιμα! Τι στο διάολο μαζεύουν και πικρίζουν όλα μαζί?.
    Και για να είμαι ειλικρινής ενόμιζα ότι ήταν η ιδέα μου γιατί τα είχα σιχαθεί μικρός, οπότε ούτε για φωτογραφία δε τα ήθελα μέχρι τα τριάντα μου και βάλε.
    Σε αυτή την ηλικία βρέθηκα σε ένα τραπέζι και μου τα έβαλαν για σαλάτα. Τι να κάμω αν και ένοιωθα αηδία που τα έβλεπα αποφάσισα λόγω Επτανησιακής ευγενείας να κάμω ότι τα τρώω μια και η καημένη η σπιτονοικοκυρά είχε βγει να τα μαζέψει για πάρτη μου. Τα δοκίμασα και μου καλοαρέσανε και άρχισα να λέω ότι με είχε φάει η προκατάληψη και πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια χωρίς ούτε να τα «μυρίσω».
    Πάω όμως σε μια θειά ντόπια ένα πεσκέσι και για να βγάλει την υποχρέωση μου δίνει αγριόχορτα που μόλις είχε μαζέψει. Τα φτιάχνουμε το βράδυ και δε τρωότανε, δηλητήριο τα ρημάδια! Σα το κώνειο του Σωκράτη ήτανε! Χα χα χα χα χα.

    Και για δε μου λες γιέ μου γιέ μου δε ξέρω άμα ξέρεις από κοπρόσκυλα αλλά σήμερα είδα ένα μπάσταρδο από ράτσα, να έχει πλακωθεί και να τρώει αγριάδα σα κατσίκα.
    Όταν λέμε σα κατσίκα το εννοώ. Πάνω από δέκα λεπτά έτρωε και τη διάλεε το μπάσταρδο, κατσικόσκυλο υπάρχει?
    Γιατί Πάσχα όπου να είναι θα έρτει να το βάλω στα υπ΄όψη για τον οβελία.

    Με τα “οικιακά αγροτικά προϊόντα” στην Αμερική διάβαζα τις προάλλες μια δίκη που χρονίζει με έναν που φύτεψε μαρούλια στο κήπο του και του λένε να τα βγάλει και να φυτέψει γκαζόν.
    Και δυστυχώς δε συμβαίνουν μόνο στην Αμερική κάποιες παλιές αποφάσεις του ΟΗΕ επικαλούνται νομίζω και δε μου αρέσει καθόλου. Κάτι για αναφορά στην Agenda 21 ακούω αλλά δε το έχω ψάξει το πράμα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.