21 Μαΐου 2024

Related Articles

One Comment

  1. 1

    aris

    Λόγια κενά, επιφανειακά, που με αυτή τη λογική ορμώμενοι θα πέφτουμε από τον Άννα στον Καϊάφα μια ζωή.
    Χρειάζεται σκέψη και ευθύνη όταν συζητάει κανείς για την πορεία των κυβερνήσεων και πολιτικών στη Ελλάδα.
    Βαρέθηκα να ακούω λόγια της καραβάνας, αυτά που μας σπρώχνουν σε ένα αιώνιο τέλμα.
    Αλήθεια μπορεί να μου πει κάποιος ποιά κυβέρνηση και ποια αντιπολίτευση δεν έχει από ένα κομμάτι ευθύνης από το Β΄ Παγκόσμιο και έπειτα για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας?
    Μη παίζουν ορισμένοι με πομπώδη λόγια, φανφάρες και προσωπικές επιθέσεις το μέλλον αυτής της χώρας, ΦΤΑΝΕΙ πια!
    Όταν μια χώρα είναι απλά ένα μπαίγνιο που έλεγε και ο νόνος μου για 70 χρόνια όλοι μα όλοι έχουμε ένα κομμάτι ευθύνης. Το «αμάρτημα» δεν είναι στιγμιαίο για να αποδοθεί ευθύνη σε ένα πρόσωπο.
    Με αυτή τη λογική απωθημένα βγάζουμε και ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους χωρίς να δίνουμε πραγματικές λύσεις και μάλιστα σε στιγμές που μας έχουν το μαχαίρι στο λαιμό.
    Βρίζετε το ΠΑΣΟΚ που τριάντα χρόνια μας ξεπούλαγε. Άμα το δεχτώ τότε αν 30 χρόνια δεν είχα καταλάβει τίποτε τότε φυσιολογικά ήμουνα μ@λ@κας με κεφαλαίο Μ.
    Εσείς μπορεί να μην ήσασταν, δε γνωρίζω ποιο είναι το δικαιολογητικό που σας αποκλείει από αυτή την ιδιότητα, διανοητική καθυστέρηση μήπως?
    Αν ισχύει αυτό τότε για τους σχολιασμούς του «ουδέν σχόλιο» κακώς σχολιάζω.
    Το ΠΑΣΟΚ ποιος το έφερε στην εξουσία? Η αγανάκτηση και η αηδία που προξένησε το πριν σύστημα της λεγόμενης Δεξιάς που μόνο δεξιά δεν ήταν.
    Το ΠΑΣΟΚ ποιος το επάνδρωσε? Εξωγήινοι?
    Να σας πω ένα παράδειγμα:
    Οι κάνα δυό πρώτες συνδιασκέψεις συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ (αρχές δεκαετίας του 80΄) συγκέντρωναν δε συγκέντρωναν 120 – 130 άτομα μετά 3 – 4 χρόνια η συνδιάσκεψη έγινε στη Χαλκίδα με συμμετοχή 5000 χιλιάδων ατόμων, αυτοί τι πεποιθήσεων ήταν? Να σας πω? Καμίας! Απλά όλων μαζί όσων μυρίστηκαν οφίτσια και κουτάλα πειθήνια όργανα του συστήματος που εξελίχθησαν σε κομματόσκυλα και θα ήταν πάλι κομματόσκυλα ανεξαρτήτως κόμματος και αρχηγού.
    Τις Δ. υπηρεσίες με τα τόσα «λάθη» που έγιναν ποιος τις επάνδρωσε? Ακριβώς οι ίδιοι που θα επανδρώσουν αύριο τις υποτίθεται υγιείς υπηρεσίες και οργανισμούς που κάποιοι ίσως θα μας πείσουν ότι προέκυψαν. Έτσι ως διά μαγείας τους χτεσινούς κλέφτες θα τους βαφτίσουμε στη κολυμπήθρα του Σιλωάμ και θα γίνουν άνθρωποι με αξίες.
    Και το πιστεύουμε και θα το πιστεύουμε, όταν απλά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους και θα βρισκόμαστε πάλι μετά από λίγο στο ίδιο σημείο με τα ίδια προβλήματα.
    Μήπως πρέπει να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη, ή δεν έχουμε το θάρρος?
    Ή απλά δε μας αρέσει να κοιταχτούμε γιατί στην ουσία δε θέλουμε να αλλάξουμε?

    Όσο για την εξωτερική πολιτική που καθορίζει και την οικονομία αναγκαστικά της χώρας έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να ασχολούμαι με μπουρδολογίες.
    Εκεί χρειάζονται καθαροί άνθρωποι και γατόνια. Εκεί δεν υπάρχει δυστυχώς το 1+1 κάνει δύο.
    Άλλα βλέπεις, άλλα ακούς και άλλα ισχύουν. Απλά μαθαίνεις αυτά που σου προσφέρουν.
    Από εκεί και πέρα χρειάζεται να κουράζουμε και λίγο το μυαλό μπας και κάποια στιγμή ξεστραβωθούμε.
    Άμποτες.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.